Wie zijn de zendelingen?

Zendelingen zijn leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen die hun woonplaats gedurende anderhalf tot twee jaar verlaten om andere mensen te dienen en het evangelie te verkondigen.

Ze komen uit de hele wereld. Het zijn ofwel jongvolwassenen ofwel gepensioneerde echtparen. Maar hoe oud ze ook zijn, hun motivatie is oprecht: ze laten hun familie voor maximaal twee jaar achter om te doen wat Jezus zijn apostelen leerde:

Heel gewone mensen dus … eigenlijk

Zendelingen zijn gewone mensen net als u en ik. Voordat ze op zending gingen, waren ze student, werknemer, sportman, boekenwurm, musicus, en … enfin, u snapt het wel. Na hun zending keren ze terug naar huis om hun studie af te maken, hun werk weer op te pakken, een gezin te stichten en gewoon een normaal leven te leiden.

Twee aan twee

U ziet zendelingen vooral vaak in koppels, en dat is om ze veilig te houden en om het patroon te volgen dat Jezus zijn boodschappers had gegeven:

Waar zendelingen ook heengaan, ze hebben altijd een collega bij zich. Dat houdt ze veilig, en het helpt ze om zich op hun voornaamste doel te concentreren: andere mensen helpen om dichter tot God te komen.

Vraag een bezoek van zendelingen aan
Wij doen ons best om uw geestelijke vragen te beantwoorden en u te helpen dichter tot Jezus Christus te komen.
Maak een afspraak met zendelingen
Laat een exemplaar van het Boek van Mormon bij u thuis bezorgen
Vraag een gratis exemplaar aan

Veelgestelde vragen

Mensen hebben vaak vragen over ‘mormonen’, of beter gezegd, leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Klik hier voor de volledige lijst.

Alle leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen hebben de plicht het evangelie uit te dragen, maar elk lid kiest zelf of hij of zij een voltijdzending wil vervullen. Vooral jonge mensen worden aangemoedigd om een zending te vervullen, omdat het een geweldige kans is om te leren, dienen en groeien.

Nee. Het is zelfs zo dat zendelingen hun eigen zending bekostigen. Vaak moeten ze daar jaren voor sparen. Soms moeten gezinnen financiële offers brengen om een kind op zending te laten gaan.

Nee. Elder is geen naam, het betekent ‘ouderling’ en wordt gebruikt als titel voor mannelijke zendelingen. Vrouwelijke zendelingen spreken we aan met ‘zuster’, gevolgd door hun familienaam. ‘Ouderling’ en ‘zuster’ zijn titels die respect en waardering uitdrukken.

Nee. Geïnspireerde kerkleiders wijzen elke zendeling aan een bepaald werkgebied toe. Sommige blijven in hun eigen land, terwijl andere naar het buitenland gaan, maar alle zendelingen weten dat hun oproep uiteindelijk van God komt.

Afhankelijk van de dag van de week bezoeken zendelingen andere mensen, doen ze vrijwilligerswerk, leren ze andere mensen iets over God, en doen ze nog veel meer. Maar ze hebben het nooit te druk om u te helpen.

Werken per twee is veiliger voor zendelingen. Het is ook in overeenstemming met de instructie die Jezus heeft gegeven: ‘En Hij riep de twaalf bij Zich en begon hen twee aan twee uit te zenden’ (Markus 6:7).

Er zijn ruim 65-duizend voltijdzendelingen van de kerk over de hele wereld. Er zijn in uw eigen omgeving waarschijnlijk ook zendelingen.

Meer onderwerpen verkennen

Jezus Christus volgen

Wie is Jezus Christus? Jezus is de Heiland van de wereld. Door Hem te volgen, ervaren we meer gemoedsrust en geluk.

Hoe u moet bidden

Bidden is eenvoudiger dan u misschien denkt. God is er voor u, en Hij zal uw gebeden horen en u antwoord geven.

Evangeliebeginselen

De kernbeginselen van het evangelie zijn geloof, bekering, doop, en het ontvangen van de Heilige Geest.

Wat is het Boek van Mormon?

Het Boek van Mormon getuigt eveneens van Jezus Christus.

Zondagsdiensten

De kerk is een toevluchtsoord van de chaos van het dagelijkse leven. Als we kerkdiensten bijwonen, krijgen we de tijd om ons te concentreren op de aanbidding van onze God, en het liefhebben van onze naasten. Het is de beste manier om onze geestelijke batterijen op te laden en ons te helpen om Jezus in ons leven centraal te stellen.

Hoe wordt u lid?

U kunt op veel manieren meer te weten komen over De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. U kunt kerkbijeenkomsten bijwonen, vrienden die lid van de kerk zijn vragen wat ze geloven, of onze zendelingen ontvangen. Als u meer over De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen te weten bent gekomen en lid wilt worden, kunt u zich laten dopen.

Wat leren we uit de Bijbel?

De Bijbel leert ons door de eeuwen heen dat God altijd van zijn kinderen blijft houden.

Wat is er met de kerk van Jezus gebeurd?

Toen Jezus op aarde was, vestigde Hij zijn kerk. Diezelfde kerk bestaat nu ook.

Hoe ziet de gemeenschap in onze kerk eruit?

De kerk is niet alleen een plek waar we God aanbidden, het is ook een plek om Hem te dienen. En een van de beste manieren om God te dienen, is door te zorgen voor de mensen om ons heen.

Een hecht gezin grootbrengen

Kinderen opvoeden brengt veel voldoening, maar kan in deze wereld best een uitdaging zijn. Ontdek hoe u uw gezin kunt versterken en God centraal kunt stellen.