Wie zijn de zendelingen?

Zendelingen zijn leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen die hun woonplaats gedurende anderhalf tot twee jaar verlaten om andere mensen te dienen en het evangelie te verkondigen.

Ze komen uit de hele wereld. Het zijn ofwel jongvolwassenen ofwel gepensioneerde echtparen. Maar hoe oud ze ook zijn, hun motivatie is oprecht: ze laten hun familie voor maximaal twee jaar achter om te doen wat Jezus zijn apostelen leerde:

Heel gewone mensen dus … eigenlijk

Zendelingen zijn gewone mensen net als u en ik. Voordat ze op zending gingen, waren ze student, werknemer, sportman, boekenwurm, musicus, en … enfin, u snapt het wel. Na hun zending keren ze terug naar huis om hun studie af te maken, hun werk weer op te pakken, een gezin te stichten en gewoon een normaal leven te leiden.

Twee aan twee

U ziet zendelingen vooral vaak in koppels, en dat is om ze veilig te houden en om het patroon te volgen dat Jezus zijn boodschappers had gegeven:

Waar zendelingen ook heengaan, ze hebben altijd een collega bij zich. Dat houdt ze veilig, en het helpt ze om zich op hun voornaamste doel te concentreren: andere mensen helpen om dichter tot God te komen.

Vraag een bezoek van zendelingen aan
Wij doen ons best om uw geestelijke vragen te beantwoorden en u te helpen dichter tot Jezus Christus te komen.
Maak een afspraak met zendelingen
Laat een exemplaar van het Boek van Mormon bij u thuis bezorgen
Vraag een gratis exemplaar aan

Veelgestelde vragen

Mensen hebben vaak vragen over ‘mormonen’, of beter gezegd, leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Klik hier voor de volledige lijst.

Meer onderwerpen verkennen

Jezus Christus volgen

Wie is Jezus Christus? Jezus is de Heiland van de wereld. Door Hem te volgen, ervaren we meer gemoedsrust en geluk.

Hoe u moet bidden

Bidden is eenvoudiger dan u misschien denkt. God is er voor u, en Hij zal uw gebeden horen en u antwoord geven.

Evangeliebeginselen

De kernbeginselen van het evangelie zijn geloof, bekering, doop, en het ontvangen van de Heilige Geest.

Wat is het Boek van Mormon?

Het Boek van Mormon getuigt eveneens van Jezus Christus.

Zondagsdiensten

De kerk is een toevluchtsoord van de chaos van het dagelijkse leven. Als we kerkdiensten bijwonen, krijgen we de tijd om ons te concentreren op de aanbidding van onze God, en het liefhebben van onze naasten. Het is de beste manier om onze geestelijke batterijen op te laden en ons te helpen om Jezus in ons leven centraal te stellen.

Hoe wordt u lid?

U kunt op veel manieren meer te weten komen over De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. U kunt kerkbijeenkomsten bijwonen, vrienden die lid van de kerk zijn vragen wat ze geloven, of onze zendelingen ontvangen. Als u meer over De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen te weten bent gekomen en lid wilt worden, kunt u zich laten dopen.

Wat leren we uit de Bijbel?

De Bijbel leert ons door de eeuwen heen dat God altijd van zijn kinderen blijft houden.

Wat is er met de kerk van Jezus gebeurd?

Toen Jezus op aarde was, vestigde Hij zijn kerk. Diezelfde kerk bestaat nu ook.

Hoe ziet de gemeenschap in onze kerk eruit?

De kerk is niet alleen een plek waar we God aanbidden, het is ook een plek om Hem te dienen. En een van de beste manieren om God te dienen, is door te zorgen voor de mensen om ons heen.

Een hecht gezin grootbrengen

Kinderen opvoeden brengt veel voldoening, maar kan in deze wereld best een uitdaging zijn. Ontdek hoe u uw gezin kunt versterken en God centraal kunt stellen.