20 Bijbelteksten waaruit u kracht kunt opdoen

De Bijbel is een bron van geestelijke kracht. Wij vinden er voorbeelden en geïnspireerde leringen die duidelijk maken dat wij door de macht van Jezus Christus alles aankunnen.

God wil dat u in het leven slaagt. Hij wil dat wij groeien, vreugde ondervinden, en op een dag bij Hem terugkeren. Hij heeft zijn Zoon, Jezus Christus, gestuurd om ons in onze beproevingen en moeilijkheden te sterken. Deze 20 Bijbelteksten inspireren ons, en leren ons hoe wij ons op Jezus kunnen verlaten, en de gemoedsrust, de moed en de kracht opdoen om het evangelie na te leven.

Wie is de ware bron van kracht?

1

2

3

4

5

6

Waarom kan Jezus ons kracht geven?

7

8

9

10

Wat kunnen wij aan kracht van Jezus hebben?

11

12

13

14

Hoe kan ik kracht bij Jezus vinden?

15

16

17

18

19

20

Meer onderwerpen verkennen

Wat leren we uit de Bijbel?

De Bijbel leert ons door de eeuwen heen dat God altijd van zijn kinderen blijft houden.

Jezus in het Boek van Mormon

Jezus bracht zijn sterfelijk leven in de omgeving van Jeruzalem door. Hij leerde de Joden zijn evangelie. Maar Jezus onderwees ook mensen in een ander land: op het Amerikaanse vasteland. Dat bezoek veranderde hun leven. En de kennis daarvan kan voor u net zoveel betekenen.

Hoe de Bijbel en het Boek van Mormon hand in hand gaan

Door beide kunt u een nauwere band met Jezus Christus krijgen en meer over zijn evangelie te weten komen.

Zondagsdiensten

De kerk is een toevluchtsoord van de chaos van het dagelijkse leven. Als we kerkdiensten bijwonen, krijgen we de tijd om ons te concentreren op de aanbidding van onze God, en het liefhebben van onze naasten. Het is de beste manier om onze geestelijke batterijen op te laden en ons te helpen om Jezus in ons leven centraal te stellen.

Wat is het Boek van Mormon?

Net zoals de Bijbel is het Boek van Mormon een oude kroniek waarin over Jezus wordt gesproken. Het is het woord van God, en het geeft antwoord op evangelievragen. Het helpt ons ook om betere mensen te worden en dichter bij God te komen.

Hoe vind ik voor mijzelf de juiste christelijke kerk?

Als u naar een kerk op zoek gaat, is het nuttig om te bedenken wat Jezus en zijn apostelen en profeten hebben onderwezen.

Wat is het doel van het leven?

Het doel en de zin van dit leven. God, onze liefhebbende Vader, wil dat wij geluk en vreugde hebben. Hij heeft een plan opgesteld waardoor wij kunnen groeien, geloof kunnen hebben, en op een dag kunnen terugkeren om bij Hem te wonen.