5 Bijbelleringen voor ons in deze tijd

We kunnen uit een eeuwenoud boek veel over het leven nu leren.

De Bijbel was niet alleen voor mensen die in de tijd van Jezus leefden. De Bijbel is op ons in deze tijd nog steeds van toepassing. Hier volgen vijf leringen uit de Bijbel waar u in de huidige wereld wat aan kunt hebben.

1. Heb elkaar lief

Jezus Christus, die zowel geliefd was als verworpen werd, wist uit eigen ervaring hoe fijn het is om liefde te krijgen en hoe verdrietig het is als die liefde wordt weerhouden. Dus is het geen wonder dat toen Hij gevraagd werd naar het grootste gebod, Hij antwoordde dat dit liefde was.

2. Heb geloof in God

Waar we in het leven ook mee geconfronteerd worden, als we ons tot God wenden, zal Hij ons daaruit leren hoe wij meer op Hem kunnen gaan lijken. In de Bijbel leren we dat geloof betekent dat we dat proces vertrouwen.

3. U kunt vergeving ontvangen

Omdat Jezus is gestorven, krijgen wij oneindige kansen om opnieuw te beginnen en een beter leven te leiden. Om meer te weten, leest u wat vergeving en bekering voor u betekenen.

4. God wil dat u gelukkig bent

Het is niet de bedoeling dat u het leven alleen maar doorstaat, u moet er ook van genieten. God wil dat zijn kinderen gelukkig zijn. Hoewel dat voor iedereen waarschijnlijk anders lijkt, wordt waar geluk op het fundament van de Heiland, Jezus Christus, gebouwd.

5. Bied anderen vol liefde steun

Een gemeenschap is meer dan een groep mensen die dicht bij elkaar woont. Een gemeenschap is elkaar liefhebben – het is een gezin waarin men om elkaar geeft.

Kom bij onze gemeenschap
Naar een kerk bij u in de buurt zoeken