Wat is een tempel?

Een tempel is een heilige plek van aanbidding waar wij dichter tot God komen.

Een tempel is letterlijk het huis van de Heer. Het is een plek waar we heilige beloften aan God doen, zijn Geest voelen, en de drukte van het dagelijkse leven ontvluchten.

Waarom hebben heiligen der laatste dagen tempels?

Er zijn al heel lang tempels geweest. Mozes had een tabernakel, Salomo bouwde een prachtige tempel, en Jezus onderwees de mensen in de tempel in Jeruzalem. In deze tijd zijn er over de hele wereld tempels gebouwd. Trouwe leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen vinden in meer dan 140 tempels over de hele wereld de gelegenheid om meer over Gods plan van geluk te weten te komen en het in alle rust te overpeinzen. Paren kunnen in de tempel voor de eeuwigheid huwen, en niet alleen ‘tot de dood u scheidt’. Leden van de kerk kunnen daar ook dopen en andere verordeningen verrichten voor dierbaren die zijn overleden zonder deze zegeningen te hebben ontvangen.

Wilt u meer over de tempel bespreken? Wij komen u graag bezoeken.
Plan een bezoek

Washington D.C. Temple

Concepcion, Chile Temple

Salt Lake City, Utah Temple

Fort Lauderdale, Florida Temple

Bern, Switzerland Temple

Tijuana, Mexico Temple

Paris, France Temple

Laie, Hawaii Temple

Tucson, Arizona Temple

Accra, Ghana Temple

words and things

De zegeningen van de tempel

Omdat elke tempel het huis van de Heer is, voelen we daar een bijzondere band met God. Dit gevoel kan ons hoop geven als we in moeilijkheden verkeren, en kan ons leiden als we sturing nodig hebben. De tempel is bovendien de plek waar we de grootste zegeningen ontvangen die God ons te bieden heeft, inclusief de gelegenheid om voor eeuwig bij onze gezinsleden te zijn, zelfs na onze dood. Bovendien kunnen wij onze overleden familieleden eren en dienen door hun deze zegeningen aan te bieden.

Een tempel is iets anders dan een kerkgebouw

Kerkleden gaan voor hun aanbidding naar kerkgebouwen over de hele wereld, en bezoekers zijn altijd welkom. Die kerkgebouwen kunnen speciaal gebouwde gebouwen in uw buurt zijn, of het kan een gehuurd gebouw ergens in de stad zijn. Maar wat voor gebouw het ook is, het is een plek waar kerkleden regelmatig voor zondagse erediensten en wekelijkse activiteiten bijeenkomen.

Ga met uw gezin naar de kerk
Naar een kerk bij u in de buurt zoeken

Veelgestelde vragen

Mensen hebben vaak vragen over ‘mormonen’, of beter gezegd, leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Klik hier voor de volledige lijst.