Ontmoet de zendelingen

U hebt ze op straat gezien. Ze hebben bij u aangeklopt. Er zijn doorgaans meer dan 65-duizend voltijdzendelingen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen over de hele wereld. Maar wie zijn zij? Wat inspireert hen om twee jaar lang mensen over Jezus te vertellen? En, belangrijker nog, wat kunnen zij doen om u te helpen?

Vraag een bezoek van zendelingen aan
Wij doen ons best om uw geestelijke vragen te beantwoorden en u te helpen dichter tot Jezus Christus te komen.
Maak een afspraak met zendelingen

Veelgestelde vragen

Mensen hebben vaak vragen over ‘mormonen’, of beter gezegd, leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Klik hier voor de volledige lijst.

Zendelingen komen uit de hele wereld. Alle mannen en vrouwen die aan de normen voldoen, mogen op voltijdzending gaan, ongeacht waar ze wonen.

Nee. Het vervullen van een zending is geen vereiste. Wij geloven dat een zending een tijd is om te leren, te dienen en te groeien, en dus wordt het aangemoedigd, maar nooit vereist.

Nee. Veel zendelingen betalen hun zending zelf. Zendelingen en hun familieleden sparen vaak jarenlang voor een zending.

Nee. In feite is ‘Elder’ geen naam, maar een titel. Bij mannelijke zendelingen staat ‘Elder’ vóór hun achternaam omdat zij ouderling zijn, en dit is het Engelse woord voor ouderling. Vrouwelijke zendelingen worden aangesproken als ‘Zuster’ gevolgd door hun achternaam. ‘Ouderling’ en ‘Zuster’ zijn titels die respect en eerbied oproepen.

Nee. Geïnspireerde kerkleiders wijzen elke zendeling aan een bepaald werkgebied toe. Sommige blijven in hun eigen land, terwijl andere naar het buitenland gaan, maar alle zendelingen weten dat hun oproep uiteindelijk van God komt.

Afhankelijk van de dag van de week bezoeken zendelingen andere mensen, doen ze vrijwilligerswerk, leren ze andere mensen iets over God, en doen ze nog veel meer. Maar ze hebben het nooit te druk om u te helpen.

Werken per twee is veiliger voor zendelingen. Het is ook in overeenstemming met de instructie die Jezus heeft gegeven: ‘En Hij riep de twaalf bij Zich en begon hen twee aan twee uit te zenden’ (Markus 6:7).

Er zijn ruim 65-duizend voltijdzendelingen van de kerk over de hele wereld. Er zijn in uw eigen omgeving waarschijnlijk ook zendelingen.