Zoek een kerkgebouw bij u in de buurt.
Zoeken

Vier kerst samen

Vier de geboorte van Jezus deze decembermaand tijdens een bijzondere zondagse eredienst. Het is een mooie gelegenheid om de vrede van de kersttijd te voelen. Bovendien is het een goede gelegenheid om vrienden, buren en familieleden uit te nodigen om met u een uur vol inspiratie bij te wonen.

Vijf tips voor een fijn kerkbezoek

1. Stel uzelf voor

De kerkleden zullen u verwelkomen en u op uw gemak stellen. Stel uzelf gerust voor aan de kerkleden en spreek ze aan als u vragen hebt. Iedereen zal blij zijn dat u er bent!

2. Weet wat u mag verwachten

Een kerstdienst duurt doorgaans een uur. Vaak bestaat die uit lofzangen, gebeden en preken (‘toespraken’ genaamd) die door kerkleden worden gehouden. In de dienst zijn de kerkleden in de gelegenheid om aan het avondmaal deel te nemen en zo Jezus indachtig te zijn.

3. Kleed u op uw kerstbest

U bent welkom in eender welke smaakvolle kleding u wilt. De meeste mannen dragen een pak of een overhemd met stropdas, en de vrouwen dragen een jurk of rok. Ook de kinderen dragen nette kleding. Nette kleding werkt een eerbiedige houding in de hand en maakt u ontvankelijker voor meer inzicht in Jezus Christus en zijn leringen.

4. Leer wat het avondmaal inhoudt (vergelijkbaar met communie)

Elke week wordt er, als symbolische herinnering aan de verzoening van Jezus Christus, brood en water gezegend en onder de aanwezigen rondgediend. U hoeft er echter niet aan mee te doen. Als u liever niet aan het avondmaal deelneemt, kunt u nee schudden of de schaal doorgeven aan de persoon naast u.

5. Neem gerust contact met ons op

U hoeft niet te reserveren voor een kerkdienst. Maar als u zich niet ongemakkelijk wilt voelen, kunt u gerust vooraf contact met de plaatselijke kerk opnemen. Dan zorgen ze ervoor dat er iemand naast u komt zitten, die ervoor zorgt dat u zich welkom voelt. Klik hier voor contactgegevens van de kerk bij u in de buurt.

Meer manieren om de wereld te verlichten