Hoe zien de kerkdiensten eruit?

Op zondag komen we samen om lofzangen te zingen, naar toespraken te luisteren, en elkaar meer over de Heiland te leren. In de kerk kunnen we onze geestelijke batterijen opladen en Jezus centraal stellen. Iedereen is welkom om onze christelijke erediensten bij te wonen en met ons te aanbidden.

Kerkgemeenten kunnen op verschillende uren bijeenkomen. Er is echter altijd een algemene dienst waar iedereen bij elkaar zit, en er zijn aparte klassen voor leeftijdsgroepen en hulporganisaties.

Zorg gewoon dat u netjes gekleed bent. U bent welkom in eender welke smaakvolle kleding waar u zich gemakkelijk in voelt. Ter informatie: de meeste mannen dragen een pak of een overhemd met stropdas, en de vrouwen dragen meestal een jurk of rok. Ook de kinderen dragen nette kleding.

Hopelijk niet. Veel van onze leden komen elke week in hun eentje naar de kerk. Maar als u wilt dat er de eerste keer iemand met u meegaat, kunt u vooraf contact opnemen met de plaatselijke zendelingen. Zij zullen u voorstellen aan iemand die bij u komt zitten. Het is altijd moeilijk om de nieuwkomer te zijn – in elke situatie – maar u zult de andere leden van uw kerkgemeente gauw leren kennen en zich thuis voelen.

Nee. Van bezoekers wordt niet verwacht dat ze actief deelnemen. Als het avondmaalsbrood en -water (vergelijkbaar met de communie) wordt rondgediend, kunt u de schaal doorgeven zonder ervan te nemen. Verder kunt u gewoon van de dienst genieten. Tijdens de zondagsschoolles vraagt de leerkracht vaak of iemand iets uit de Schriften wil voorlezen. Als u liever niet deelneemt, steek dan uw hand niet op.

Als u zich daar klaar voor voelt, bent u van harte welkom op onze wekelijkse activiteiten, uitstapjes en dienstbetoonprojecten. We willen u graag beter leren kennen, en waarderen uw bijdrage.

Dat hangt af van de grootte van de kerkgemeente die u bezoekt. Sommige gemeenten zijn zo groot dat de leden misschien niet beseffen dat u een bezoeker bent. Andere gemeenten zijn zo klein dat de leden elkaar goed kennen. Ze zullen u zeker als bezoeker verwelkomen. Hoe dan ook, aarzel niet om uzelf voor te stellen of dingen te vragen. Iedereen zal blij zijn dat u er bent.

Nee. We vragen geen schenkingen, en er worden geen mandjes doorgegeven.