Over onze zendelingen

Zendelingen brengen een blijde boodschap over Gods plan en de goddelijke zending van Jezus Christus.

De zendelingen zijn al miljoenen mensen tot zegen geweest.

U hebt ze vast al eens gezien. Ze hebben al bij u aangebeld. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft trouwens meer dan 65.000 voltijdzendelingen over de hele wereld.

Wie zijn de zendelingen?

Zendelingen zijn jongvolwassenen die anderhalf of twee jaar van hun leven opofferen om Gods woord te onderwijzen en zijn kinderen te helpen. Ze laten hun werk, school en andere kansen achter zodat ze zich volledig kunnen wijden aan het dienen van anderen en doen wat Jezus van zijn apostelen vroeg:

Denk eraan dat zendelingen gewone mensen waren voordat ze op zending vertrokken, en dat ze na hun zending weer een normaal leven gaan leiden. Vraag ze naar hun hobby’s, interesses en achtergrond, en u zult er misschien versteld van staan hoeveel u met hen gemeen hebt.

We willen graag met u afspreken

Wat kunnen de zendelingen voor mij betekenen?

Hoewel onze relatie tot God zuiver persoonlijk is, hebben we soms wat hulp nodig om te begrijpen wat God ons wil zeggen. Waar u zich ook op uw geestelijk pad bevindt, zendelingen kunnen u evangeliebeginselen en inzichten bijbrengen waar u onderweg iets aan hebt. Beschouw ze als geestelijke gidsen.

Hoe gaat een bezoekje van de zendelingen eraan toe?

De zendelingen zullen vragen of ze met een gebed mogen beginnen. Als u dat wilt, kunt u misschien zelf een gebed uitspreken. Het is hoe dan ook de bedoeling om de Heilige Geest tijdens het gesprek uit te nodigen.

Ze nemen waarschijnlijk de tijd om u te leren kennen, en vragen naar uw interesses. De zendelingen beschikken over een programma dat ze kunnen gebruiken om u te onderwijzen, maar ze passen hun boodschap aan u en uw omstandigheden aan. Ze lezen samen met u in de Bijbel en het Boek van Mormon, en nodigen u uit om in gebed te vragen of wat ze u vertellen waar is.

Als u dat wilt, kunt u meteen een volgende afspraak vastleggen. Tijdens het tweede bezoek vertellen ze u meer over Jezus Christus en zijn herstelde kerk, en beantwoorden ze uw vragen. Hun programma omvat ook boodschappen over Gods plan van geluk en Jezus’ offer voor ons, geloof, bekering, de doop, de Heilige Geest, en het onderhouden van Gods geboden. Ze zullen u aanmoedigen om te bidden, het Boek van Mormon te lezen, naar de kerk te gaan, en u te laten dopen. Wees gerust dat de zendelingen uw tempo zullen volgen. U bepaalt of en wanneer u met ze wilt afspreken.

Laat een exemplaar van het Boek van Mormon bij u thuis bezorgen

Veelgestelde vragen

Mensen hebben vaak vragen over ‘mormonen’, of beter gezegd, leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Klik hier voor de volledige lijst.

Alle leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen hebben de plicht het evangelie uit te dragen, maar elk lid kiest zelf of hij of zij een voltijdzending wil vervullen. Vooral jonge mensen worden aangemoedigd om een zending te vervullen, omdat het een geweldige kans is om te leren, dienen en groeien.

Nee. Het is zelfs zo dat zendelingen hun eigen zending bekostigen. Vaak moeten ze daar jaren voor sparen. Soms moeten gezinnen financiële offers brengen om een kind op zending te laten gaan.

Nee. Elder is geen naam, het betekent ‘ouderling’ en wordt gebruikt als titel voor mannelijke zendelingen. Vrouwelijke zendelingen spreken we aan met ‘zuster’, gevolgd door hun familienaam. ‘Ouderling’ en ‘zuster’ zijn titels die respect en waardering uitdrukken.

No. Inspired Church leaders assign each missionary to a specific area where they will serve. Some will stay in their native countries, and some will go abroad, but all are happy to serve knowing the assignment ultimately comes from God. 

Depending on the day, you can find missionaries visiting with others, volunteering in the community, teaching about God, and more. But they’re never too busy to help you if you need it. 

Werken per twee is veiliger voor zendelingen. Het is ook in overeenstemming met de instructie die Jezus heeft gegeven: ‘En Hij riep de twaalf bij Zich en begon hen twee aan twee uit te zenden’ (Markus 6:7).

There are over 65,000 full-time Latter-day Saint missionaries throughout the world. There are likely missionaries in your area if you ever need them. 

Mormon.org Chat is typing...